Banner

2011. november 13., vasárnap

Demo videó gyorsan és egyszerűen...


Kövesd a MoDev-etGoogle+ -on


Az elkészült alkalmazás prezentálásánál fontos szempont, hogy a leendő felhasználó láthassa azt működés közben is, ne csak statikus képeken.
Ezt kétféleképpen tudjuk megoldani... vagy beszerzünk egy legalább közepes minőségű kamerát, amelyik képes értékelhető videót készíteni a készülék kijelzőjéről, vagy maradnak a screencapture programok!

Ez utóbbihoz mutatok egy nagyon egyszerű megoldást, amely működik WP7 és Android emulátorral is.

Microsoft Expression Encoder 4:
Ez a kis videó konvertáló alkalmazás letölthető külön a Microsoft honlapjáról, vagy, ha valakinek van Expression Blend 4 Premium* akkor ennek a részeként az is feltelepült a gépére.

Az ingyenes verzió elérhető innen, ezzel max. 10 perces felvételeket készíthetünk, mellyel az SP2-től kezdve korlátlan hosszúságú felvételt készíthetünk.

Egyszerű How-to az alkalmazáshoz:

A program használata nem túl bonyolult. Amikor felvételt szeretnénk készíteni egyszerűen indítsuk el a Microsoft Expression Encoder 4 Screen Capture programot.
Nyitó képernyő
Ha ez megvan akkor indítsuk el a kiszemelt emulátort, és amikor jónak látjuk kattintsunk a piros record gombra.

Ezután kijelölhetjük a felvenni kívánt területet a képernyőn. WP7 esetén automatikusan az emulátor kijelzőméretéhez igazítja a kijelölést. Androidnál ez változó... néha egész ablakhoz, néha megjegyzi az előző alkalommal beállított pozíciót ablakon belül, legtöbbször itt nekünk kell megtenni az utóigazítást...
Kijelölés
Ezután mehet a menet...

Amint elkészült a felvétel a feljövő ablakban a Send to Encoder paranccsal továbbíthatjuk az szerkesztő programhoz....

Itt beállíthatjuk a kimenet méretét kódolását illetve formátumát, de a  legegyszerűbb rögtön a File/Encode-ra kattintani, mert az alapbeállításokkal is jó minőségű kimenetet kapunk.

Az elkészült fájl pedig mehet is fel a videomegosztóra:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése