Banner

2012. április 12., csütörtök

ActionBar Sherlock... ICS érzés Android 2.1-től...

Demo a marketen
A Google rengeteg újítást mutatott be mind a Honeycomb, mind az ICS Android verziókban, melyből sok a régebbi készülékeken is gond nélkül alkalmazható lenne. Ennek eléréséhez lett kiadva legelőször az Android Support Package amivel készíthetünk Fragmenteken alapuló alkalmazást. De itt egy további megoldás amivel könnyen készíthető ICS alkalmazás 2.1-2.3-as eszközökre is, így egységes model-t és egységes felületet lehet kialakítani, ami gyorsítja a fejlesztést.

 Kihasználhatjuk az Activity-k közti navigációt segítő NavUtil-t. Ám legtöbben a Holo témával elérhető ActionBar és PageViewer miatt érdeklődnének a hasonló megoldások iránt.


A  Support package és az ICS-ből kiszedett GUI elemek alapján egy fejlesztő elkészítette az ActionBar Sherlock nevű library-t. Amivel a teljes ICS élményt elhozhatjuk az Android 2.1 illetve e fölötti felhasználóknak. Mivel ajánlott átállni a Fragment alapú implementációra, az így megszerzett tapasztalat mindenképpen hasznos lesz a jövőben is. Ha pedig az a cél, hogy az alkalmazás ICS-n is menjen akkor megúsztuk a külön implementálást. Az ActionBar Sherlock használata is könnyen elsajátítható és egy nagyon jól kinéző holo alkalmazást tudunk elkészíteni amivel lefedhető az összes android verzió.

Innen lehet vinni:
http://actionbarsherlock.com/

Git repository:
https://github.com/JakeWharton/ActionBarSherlock